RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nova redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta narednog četvrtka

Redovno, petnaesto, zasajedanje Skupštine Distrikta biće održano u naredni četvrtak 28. oktobra sa početkom u 10 sati. Prijedlog dnevnog reda utvrdili su danas predsjednici klubova zastupnika na pripremnom sastanku, on obuhvata 52 tačke među kojima su i rasprave o  nacrtu Zakona o električnoj energiji, Zakona o javnoj imovini, te onog o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Potom, izmjene i dopune Zakona o platama i naknadama zaposlenih u pravosuđu, te Pravobranilaštvu Distrikta, kao i izmjene Zakona o lovstvu. Svi pobrojani zakoni ulaze u proceduru drugog čitanja, odnosno konačnog usvajanja.

„Tu je i nacrt izmjena Zakona o državnoj službi u organima javne uprave, koji predlažu opozicione parlamentarne stranke, kroz prvo čitanje, a koji je već od ranije u procesu usvajanja, od strane brčanske Vlade, i treba ući u redovnu skupštinsku proceduru, rekao je predsjedavajući današnjeg pripremnog sastanka, dopredsjednik Skupštine, Ivo Filipović.

Inače, zastupnici će razmotriti i petnaestak odluka o javnim interesima kojima se osigurava realizacija značajnih infrastukturnih projekata u Distriktu. Ovoga puta zastupnici su u dnevni red uvrstili i izvješataje o radu Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko za proteklu godinu, kao i Izvještaj o radu Zavoda za planiranje i projektovanje, u prvih šest mjeseci ove godine. Raspravljaće se ovoga puta o samo tri revizorska izvještaja, zbog želje zastupnika da ih temeljitije izanaliziraju.

Na sjednici je uvrštena diskusija o budžetu Distrikta za narednu godinu, o čemu će večeras od 17 sati biti održana i prva javna rasprava u velikoj sali Skupštine distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Skupština odobrila kreditno zaduženje za brčansku “Luku”

Admir Kadrić

Brčko: Neophodno dodatno osigurati “zviždače”

Admir Kadrić

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Kurban-bajrama

Radio Brčko