RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

OKI “Jedinstvo” osvojio peti Međunarodni turnir povodom Dana Brčko distrikta koji je odigran u Gornjem Zoviku

Odbojkaški klub invalida “Jedinstvo Boće” Brčko pobjednik je petog tradicionalnog Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci koji je u povodu 22. rođendana Distrikta, odigran u sali OŠ u Gornjem Zoviku. Drugoplasirani je bio sastav “Sinovi Bosne” iz Lukavca, treće mjesto pripalo je ekipi OKI “Marsonija” iz Slavonskog Broda, dok je četvti bio OKI “Čelić”.

„Zadovoljni smo svojom igrom na turniru, osvojenim prvim mjestom, tim prije jer su pored nas učestvovala i dva kluba iz Premijer lige “Lukavac” – Premijer ligaš BiH i sastav “Marsonije” koji igra u najačem rangu Hrvatske“, rekao je kapiten “Jedinstva”, Mirko Zečević-Tadić.

Sam turnir svim ekipama učesnicama poslužio je kao dobra priprema pred drugi dio prvenstvenih ligaških nadmetanja.

„Mislim da ekipa ‘Jedinstva’ može igrati i puno bolje, jer smo na neki način još uvijek u pripremama za nastavak sezone, no generalno ostvarili smo cilj, osvojili prvo mjesto. Istini za volju, izgubili smo od ekipe ‘Lukavca’, ali samo za to što nam je za prvo mjesto trebao samo jedan set, koji smo i osvojili, pa je pehar pobjednika ostao u našim vitrinama“, dodao je Zečević-Tadić.

Inače sve ekipe učesnice hvale izuzetno dobru organizaciju te manje-više su zadovoljne svojim nastupima.

„Igrali smo dobro, doduše, izgubili smo od ‘Marsonije’ koja je član najjače lige Hrvatske, ali smo zato triujmfovali nad pobjednikom turnira sastavom ‘Jedinstva’, i na kraju zasluženo osvojili drugo mjesto“, kaže trener ekipe iz Lukavca, Fahrudin Muharemović. Posebno zadovoljni bili su gosti iz Slavonskog Broda.

„Najvažnije da smo bili na još jednom sjajnom druženju u okviru odlično organizovanog turnira. Naš plasman na treće mjesto je odraz igre koju smo pružili. Ne treba zaboraviti da smo savladali veoma jak sastav iz Lukavca“, naglasio je trener Marsonije Ivo Anušić.

Najbolji igrač turnira je takođe iz sastava „Sinova Bosne“ Lukavac, Eniz Mujić.

„Zadovoljan sam svojom igrom, pogotovo što još traje pripremni ciklus, a zahvalan sam i mojim suigračima, jer bez njihove pomoći, sigurno ne bih bio najbolji pojedinac turnira“, naglasio je Mujić.

Inače zadovoljni svojim nastupom bili su i članovi OKI “Čelić”, posebno što su pobjedili sastav “Marsonije”, a svi zajedno su obećali da će i naredne godine doći ponovo u Gornji Zovik i učestvovati na turniru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Dani kruha” obilježeni u Gornjem Zoviku uz izložbu krušnih proizvoda

Radio Brčko

GRANAŠ – domaćin planinarima Herceg Bosne

Admir Kadrić

Sportsko društvo ”Jedinstvo – Boće” domaćin tradicionalnog turnira u sjedećoj odbojci

Admir Kadrić