RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Novca za regresiranje poskupljenja gnojiva brčanskim poljoprivrednicima trenutno nema

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade zaprimilo je zahtjeve Udruženja poljoprivrednika iz Distrikta, kojim treže pomoć kroz subvenciranje drastičnog povećanja cijena mineralnih gnoiva, s obzirom da predstoji proljetnja sjetva.

“Potpuno razumijući proizvođače i njihove zahtjeve, odmah sam proslijedio na sjednicu brčanske Vlade koja nije zauzela stav po ovom pitanju. Objektivno, novca trenutno nema ni za isplatu osnovnog djela podsticaja za prošlu godinu jer nedostaje milion maraka koji nam valja osigurati rebalansom, tako da nije realno očekivati da udovoljimo i najnovijim zahtjevima poljoprivrednika“, rekao je šef resornog odjeljenja Milenko Ninković, uz opasku da je spreman na nastavak razgovora, s ciljem pronalaženja rješenja.

Novi sastanak bi najvjerovatnije trebao biti zakazan do kraja sedmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Peter van der Overart: Za rješavanje migrantske krize u BiH uloženo oko 58 miliona evra

Radio Brčko

Словенац осумњичен да је преварио свештеника у Челинцу

Radio Brčko

Raste broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH

Radio Brčko