RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Novi projekt Proni Brčko okupio 35 mladih iz 8 zemalja

Gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić danas je posjetitio nevladinu organizaiju PRONI Centar Brčko koja je domaćin međunarodnog projekta i okuplja mlade iz osam zemalja regije i EU na zajedničkom treningu gdje mladi uče alate za javno zagovaranje i lobiranje. Naziv projekta je “Alati za zagovaranje i lobiranje za aktivne građane/ke”, a partneri u projektu su iz Kipra, Francuske, Belgije, Turske, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Nakon druženja gradonačelnik Domić je kazao da mladi ljudi neovisno iz koje države dolaze imaju sličan progled na život i dobro razumiju probleme mladih ljudi.

Projekt traje od 22-30. marta, učestvuju 35 mladih 8 zemalja iz cijelog svijeta, a cilj projekta je promicanje i poticanje partnerskog pristupa u donošenju odluka kao nužnog uslova za društvene promjene, kazala je Senada Sušić, projekt menadžerica Proni Centra.

Projekt se realizira uz podršku Evropske komisije, kroz program Mladi na djelu/ Mladi u akciji u vrijednosti 15.125 eura.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.