Arhiva

Klizište na «Ficibajru»

Odjeljenje za javnu sigurnost brčanske vlade, vrlo brzo će izvršiti geomehanička ispitivanja na lokalitetu «Ficibajr» kako bi sanirali klizište uz samu obalu Save koje ugrožava i pet-šest stambenih objekata na tom lokalitetu.

«Riječ je o dionici od 250 metara uz samu obalu, šetalište, koje je inače bilo popločano i u čijoj neposrednoj blizini je i nekoliko porodičnih kuća» rekao je šef Uroš Vojinović.

Inače, odjeljenje je već saniralo klizište u naselju «Broduša», a intenzivno radi i na sanaciji klizišta u «Ugori», te ima spremnih još četiri projekta za čiju realizaciju se čeka rebalans ovogodišnjeg budžeta.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button