RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Novi radnici i pripravnici u Komunalnom

U JP Komunalno Brčko danas je počelo sa radom 56 novih radnika od čega su njih 26 primljeni u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme dok su ostalih 30 pripravnici .

Naveći broj radnika njih 20 će biti angažovano u Radnoj jedinici Čistoća, tri radnika u Administraciji, dva u Elektrodistribuciji i jedan zaposlenik u RJ Vodovod i kanalizacija.

Popunjavanje se vrši u skladu sa potrebama i organizacionim planom usvojenim još 2008 godine I ovim posljednjim zapošljavanjem je u potpunosti popunjen planirani broj radnika”   istakao je direktor   ovog preduzeća Admir Nuković .

Danas je pripravnički staž počelo odrađivati i 30 pripravnika 15 sa visokom i 15 sa srednjom stručnom spremom.

Do sada je u ovom preduzeću pripravnički staž obavilo više od 130 mladih ljudi različitih profila i stepena stručne spreme, a sada tu priliku ima 30 svršenih srednjoškolaca i studenata, koji će prirpavnički staž obavljati u narednih 6, odnosno 12 mjeseci, u jednoj od četiri radne jedinice preduzeća.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.