RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izabrano novo rukovodstvo SP-a u Brčkom

Perica Burgić novi je predsjednik Opštinskog odbora Socijalističe partije u Brčkom, prioćeno je na današnjoj konferenciji za medije. Na unutarstranačkim izborima za dopredsjednike su izabrani dr. Žvan Nikolić i dr. Mirjana Bošković, a predsjednik Izvršnog odbora je Boro Ristić.

Izabrano je i novo rukovodstvo Aktiva žena kao i Aktiva mladih.

Novoizabrano rukovodstvo u predstojećem periodu planira pojačati aktivnosti na jačanju stranačke infrastrukture i pripremama za predstojeće Opće izbore u BiH, te na provođenju prepoznatljivog programa Socijalističe partije, kazao je novi predsjednik Perica Burgić.

„To je prije svega borba protiv korupcije i kriminala, težnja da se u Brčko distriktu stvore stvarno uslovi za zapošljavanje mladih, da ne dolazi do odliva mozgova, da se borimo protiv onih negativnih stvari i procesa koji se dešavaju u Brčkom da su pojedine partije potrebne samo određenim pojedincima za određene lične interese a ne opšte interese. I u svakom slučaju naš program je prepoznatljiv i prihvatljiv za mnoge kategorije stanovništva, a posebnu pažnju ćemo posvetiti socijalnim pitanjima jer smatramo da se mnogo više sredstava iz budžeta treba izdvajati za socijalne kategorije“, izjavio je Burgić i izrazio nadu da će građani Brčko distrikta prepoznati program Socijalističke partije i pomoći u ostvarivanju zadanih ciljeva.

sp pres zgrada

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.