Brčko

Novi sastanak brčanske parlamentarne većine

Brčanska parlamentarna većina, iako je zvanično, u augustu kolektivni godišnji odmor, održala je radni sastanak na kojem je bilo riječi o ubrzavanju provođenja, na terenu, značajnih infrastrukturnih projekata u Distriktu.

„Sastanak je inicirao predsjednik skupštine Esed Kadrić, a konkretno smo sa šefovima vladinih odjeljenja dogovorili da, u roku od sedam dana, predlože koje promjene unutar zakonske regulative trebamo načiniti u septembru, kako bi započela izgradnja već usaglašenih projekata kao što su kružni tokovi u gradu, zatim radovi na glavnom transportnom cjevovodu ili izgradnja multifunkcionalne dvorane“, rekao je podpredsjednik skupštine, Ivo Filipović.

Za projekat kružnih tokova u gradu već je osigurano oko milion, a primjerice za multifunkcionalnu sportsku dvoranu, više od šest miliona maraka budžetskih sredstava.

Inače, nakon konsultacija koje će uslijediti naredne sedmice, novi sastanak parlamentarne većine planiran je u srijedu 23. augusta.

U svakom slučaju, ono što je ranije i najavio predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić, unatoč činjenici da je mjesec godišnjih odmora i nema plenarnog zasjedanja, zastupnici parlamentarne većine će u i augustu imati pune ruke posla, kako bi već prva skupštinska sjednica, poslije odmora, zakazana za 11. septembar, bila što efikasnija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button