RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Новина у раду брчанске Владе – води се евиденција реализованих закључака

Од око 200 закључака из разних области донесених на сједницама и колегијумима Владе дистрикта за 2013. годину, само један мањи број није реализован, изјавио је Ненад Којић, главни координатор брчанске Владе.

Он је рекао да, евиденцију поменутог броја закључака, води од јуна прошле године па до сада, те да је то новина у раду Владе дистрикта односно у послу координатора.

„Примјетно је да највећи дио суштинских закључака није реализован у Канцеларији за управљање јавном имовиом, а рад многих одјељења зависи од ове канцеларије. Такође, у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу било је нереализованих закључака што не чуди с обзиром на њихову тежину и посљедице, а нешто мањи број који су били у вези са радом Канцеларије за управљање јавном имовином се нашао и у Одјељењу за образовање”, рекао је Којић, након засиједање Владе Брчко дистрикта.

С тим у вези, данас су, током сједнице, донесене одреднице у смислу унапређења реализације закључака које се односе на њихово прецизирање, a ради лакшег разумијевања.

Према Којићевим ријечима, евиденција је показала да постоји проблем који се односи на закључке који су реализовани, али ван задатог временског рока.

Због тога ће бити дата могућност шефовима одјељења и надлежним особама да затраже рок који ће им бити довољан да реализују одређени закључак.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.