RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Festival monodrame prvi put u Brčkom

Ovogodišnju veoma kvalitetnu manifestaciju «U susret proljeću» koja će trajati od 15 aprila do 15 maja, obilježiće pozorišne minijature-odnosno monodrame vrhunskih glumaca iz regiona, koncerti «SARSA», «Crvene jabuke», «Veče sevdaha sa Vesnom Hadžić i prijateljima» i «Dani kuture Republike Turske u Brčkom».

«Manifestacija sigurno dobija na svom opštem značaju i kvaliteti jer u nju se uključuje novina, «Revija malih teatarskih formata» koja je na programu od 8. do 12. maja. Sa monodramama će nastupiti Josip Pejaković, Milan-Lane-Gutović, Zijah Sokolović i Vesna Čipčić», rekao je šef resornog Pododjeljenja u vladi distrikta Jakov Amidžić.

Cijela manifestacija, imaće budžetsku implikaciju od oko 80.000 maraka, što, smatraju u brčanskoj vladi, i nije mnogo ako se ima u vidu kvalitet manifestacije  kao i činjenica  da je na sva planirana dešavanja  ulaz besplatan. te posebno kvalitet dešavanja koja su planirana.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.