RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko distrikta 23. decembra

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko distrikta održaće se u Domu kulture 23. decembra. Nastupiće nagrađivani i najbolji učenici škole.

Jasmin Hasić

Direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikta Jasmin Hasić za Radio Brčko je kazao da će Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole, koji je planiran za 23. decembar, nakon dvije godine pauze zbog pandemije, biti kruna rada učenika i nastavnika škole na kraju godine, kao i prilika da se pokaže sav trud, umijeće i muzičko znanje koje  učenici posjeduju izvodeći djela klasika ozbiljne muzike.

Hasić je kazao da će se ovaj koncert svakako održati, ako ne fizički u Domu kulture, onda putem „live strema“, a nastupiće najbolji učenici škole.

Govoreći o održavanju koncerata ili nastupu učenika škole putem “live strema” Hasić je napomenuo da se ovakva praksa pokazala jako kvalitetna jer je gledanost velika, samu Fejsbuk stranicu Muzičke škole prati oko 3.000 ljudi, a reakcije su uvijek pozitivne.

On je dodao da je ostvarena vrlo dobra konekcija sa drugim školama prilikom koje se razmjenjuju iskustva i čestitke i dogovaraju konkretni projekti vezani za takmičenja učenika.

Hasić je još kazao da je prema informacijama koje dobija od profesora u školi, određen broj učenika škole već dobio pozive za učešće na budućim muzičkim takmičenjima u Bosni i Hercegovini, ali i drugim zemljama u okruženju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U Domu kulture sinoć održan koncert učenika Osnovne muzičke škole

Gorana Antić

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole

Radio Brčko

Brčko: Muziča škola upisala 77 učenika, polovina primljena u pripremna odjeljenja

Radio Brčko