Brčko

O deset porodica iz Ukrajine uz pomoć brčanske Vlade brine Crveni krst Distrikta

Upravo okončana Međunarodna sedmica Crvenog krsta, za ovu humanitarnu organizaciju u Brčkom bila je vrlo dinamična. Aktivno je realizovano nekoliko projekata pomoći a paralelno s tim nastavljena je i briga o izbjeglicama iz Ukrajine, koji su stacionirani na području Distrikta.

„U ovom trenutku se brinemo o deset porodica koje su stacionirane u Brčkom. Briga se manifestuje kroz osiguravanje mjesečnih paketa sa hranom i higijenskim potrepštinama u pojedinačnom iznosu od 200 maraka.  S obzirom da su izbjeglice iz Ukrajine smještene u kuće svojih prijatelja i poznanika, taj segment je riješen, a naša obaveza pored rečenog je da im pomognemo i kod eventualne potrebe za zdravstvenim zbrinjavanjem“, naglasio je sekretar Crvenog krsta Brčko, Denis Šehanović.

Vrlo je važno, smatraju u Crvenom krstu, da su u minuloj sedmici još jednom na najkonkretniji način kroz obilježavanje “Dana medicinskih sestara i tehničara“ potvrdili odličnu saradnju za brčanskom Vladom, odnosno  sa njenim resornim Odjeljenjem.

„Obzirom da smo na neki način u svim aktivnostima povezani i sa zdravstvenim sistemom u cijeloj BiH pa i Distriktu i kroz pomoć i njegu starih i iznemoglih lica mi iz Crvenog krsta pomažemo praktično i rad patronažnih timova medicinskih sestara i tehničara na terenu, pa je sasvim logično i naše učešće u ovoj manifestaciji“, naglasio je Šehanović.

Takođe tokom minule sedmice brčanski Crveni krst je podijelio i pakete pomoći licima u stanju socijalne potrebe iz sopstvene evidencije.

“Tu smo za stotinu korisnika izvojili po 160 maraka, a uplata na njihove žiro račune je već krenula“, istakao je sekretar brčanskog Crvenog krsta Denis Šehanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!