Brčko

Обавјештење лицима која су се пријавила на Јавни позив по Програму самозапошљавања у пољопривреди 

Обавјештавамо вас да се обука из области предузетништва за Програм самозапошљавања у пољопривреди за 2020. годину на подручју Брчко дистрикта завршава 1. 4. 2021. године, те да су апликанти дужни у року од 15 (петнаест) дана доставити пословни план, са припадајућом документацијом Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду, путем протокола Владе Брчко дистрикта БиХ.

Рок за предају пословних планова са припадајућом документацијом је до 16. 4. 2021. године (петак) до 15.00 часова.

Апликанти су обавезни уз пословни план да доставе и сљедећу документацију:

  • да је лице уписано у Регистар пољопривредних газдинстава или Регистар клијената у Дистрикту (за упис у Регистар пољопривредних газдинстава или Регистар клијената у Дистрикту, Одјељење за пољопривреду, шумарство и водопривреду издаје потврду)
  • да лице има доказ о праву власништва или право коришћења пољопривредним земљиштем искључиво на територији Дистрикта (као доказ о праву својине или праву коришћења пољопривредног земљишта или објекта за узгој животиња, искључиво на територији Дистрикта може се приложити: земљишнокњижни извадак или препис посједовног листа или рјешење Вијећа за излагање с пописним листом (не старије од 12 мјесеци), уговор о закупу, даровни уговор, купопродајни уговор, рјешење о насљеђивању, увјерење о покренутој оставинској расправи и изјава о сагласности потенцијалних насљедника о коришћењу пољопривредног земљишта у корист корисника, уколико корисник није уписан у земљишну књигу, а у току је оставинска расправа).

Пословни планови, са припадајућом документацијом, по овом јавном позиву достављају се Одјељењу за пољопривреду, шумарство и водопривреду, путем протокола Владе Брчко дистрикта БиХ.

Додјела сертификата за полазнике едукације је 1. 4. 2021. године (четвртак) у 18.00 часова,  у просторијама Омладинског центра Брчко.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button