Brčko

Policijski izvještaj sa pregledom sigurnosnih događaja od 27. 03. do 29. 03. 2021. godine

KRIMINALITET:

–  U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH nije zabilježeno nijedno krivično djelo.

JAVNI RED I MIR

–  U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira.

– Izdvajamo događaj od dana 28. 03. 2021. godine oko 15.30 sati Policiji Brčko distrikta BiH je prijavljeno da je u jednoj ulici u Brčkom došlo do pada vozača mopeda, te da je vozač u vidno pijanom stanju. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zatekli vozača A.O. rođenog 1995. godine iz Brčkog, a nakon izvršenog alkotestiranja utvrđeno je da ima 3,53 g/kg alkohola u organizmu. Tokom vršenja službenih radnji navedeno lice je narušilo javni red i mir drskim ponašanjem i odbijanjem naređenja od strane ovlaštenih službenih lica, zbog čega je lišen slobode.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 11.  Od toga četiri lica kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, tri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice jer je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanom prikolicom, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom, te jedno lice bez potvrde o poznavanju propisa.

Napominjemo, da je za jedno lice koje je vozilom upravljalo prije sticanja prava na upravljanje, utvrđeno da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te je od navedenog lica privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

                                                     

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button