RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Obavještenje za vozače: Privremene obustave saobraćaja od 7. maja do 5. juna

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, a zbog radova na uklanjanju mina i eksplozivnih sredstava, uz pismenu saglasnost Odjeljenja za javne poslove, Vlade Brčko distrikta BiH, šef Policije Brčko distrikta BiH je donio Rješenje o privremenim obustavama saobraćaja na dijelu lokalnog puta koji vodi iz pravca mjesne zajednice Gorice, kroz Donji Rahić, prema mjesnoj zajednici Grbavica.

Obustava saobraćaja će biti izvođena u periodu od 07.05. 2014. godine do 05.06.2014. godine, svakog radnog dana u vremenu od 08,00 sati do 16,00 sati, na način da se u vremenskim intervalima od 30 minuta vrši zaustavljanje saobraćaja i 15 minuta propuštanje vozila.

Privremena izmjena režima saobraćaja vrši se iz razloga obezbjeđenja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju zbog radova na deminiranju prostora koje se izvodi u blizini puta.

U navedene dane, saobraćaj će biti regulisan uz pomoć vertikalne saobraćajne signalizacije i uz upute od strane organizatora deminiranja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.