Brčko

Обиљежена 45. годишњица Економског факултета у Брчком

Поводом 45. година рада Економског факултета у Брчком и 60. година од оснивања Више економско-комерцијелне школе, данас је одржана свечана академија на којој су промовисани дипломирани економисти, мастери економије и магистри економских наука.

Декан економског факултета у Брчком Лазар Радовановић изјавио је данас поводом обиљежавања годишњице рада ове високошколске установе да је од оснивања до данас нaставни процес успјешно завршило 2357 студената, 24 мастера економије, 43 магистра и 15 доктора економских наука.

„Факултет данас функционише у саставу Универзитета у Источном Сарајеву. На факултету тренутно студира 320 студената, од тога 260 на првом циклусу студија и 60 на другом“, рекао је Радовановић.

Говорећи о будућим плановима Економског факултета у Брчком, декан Радовановић је истакао да је у току реализација новог студијског циклуса и да ће се у сарадњи са другим факултетима покренути и трећи циклус докторских студија.

Продекан за наставу и студентска питања Лејла Терзић упознала је присутне госте о процесу студирања и студијским циклусима који се изучавају на Економском факултету и нагласила да на првом циклусу студија имају два студијска програма – менаџмент, рачуноводство и финансије, а на другом циклусу су маркетинг менаџмент и финансијско – банкарски менаџмент.

„Од 2011. године на Економском факултету у Брчком функционише и постдипломски мастер студиј са два поменута програма“, нагласила је Терзић.

Обраћајући се присутним гостима, шеф Пододјељења за високо образовање и науку при Влади дистрикта Александар Максимовић најавио је доношење сета закона из области високог образовања, науке и студирања, како би се, према његовим ријечима, квалитет високог образовања у Брчком издигао на виши ниво.

У склопу обиљежавања јубилеја факултата посебна пажња посвећена је обнови и постављању бисте Љубомира Ставрића, оснивача Више економско-комерцијалне школе у Брчком, на чијим „темељима је настао и Економски Факултет у нашем граду“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!