RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Obilježavanje 22. godišnjice 108/ 215 Vmtbr. Brčko u utorak 3.juna

Obilježavanje 22. godišnjice 108/ 215. Viteške motorizovane brigade Brčko, usljed posljednjih poplava je pomjereno od uobičajenog datuma, i biće organizovano u utorak 03.06.2014. godine, rečeno je danas na press- konferenciji Koordinacije boračkih udruženja Armije R BiH, održanoj u Domu Islahijeta Brčko.
Polaganje cvijeća na svim lokalnim obilježjima planirano je za 10.00 sati, u 12.00 je Tevhid šehidima i poginulim borcima, džamija u G. Rahiću, a u 13.30 sati je Polaganje cvijeća i odavanje pošte šehidima i poginulim borcima na šehidskom mezarju u G. Rahiću, kazao je u ime Koordinacije boračkih udruženja Armije R BiH Brčko, Avdija Banda. U drugom dijelu dana s početkom u 18. 30 je Polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Armije R BiH, a Svečana akademija u povodu obilježavanja 22. godišnjice 108/ 215. Vmtbr Brčko- Dom kulture Brčko je u 19.00 sati.
Koordinacija je donijela odluku da se od Vladinih sredstava u iznosu od 200. 000 KM jedan dio uručio kao pomoć članovima boračkih udruženja koji su pogođeni zadnjim poplavama, napomenuo je Safet Bahor, član Koordinacije
Boračkih udruženja Armije R BiH Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.