RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Obilježen Dan Armije RBiH

Polaganjem vijenaca i cvijeća, te odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima 108/215. Viteške motorizovane brigade Brčko, na Centralnom spomeniku u centru gradu, i centralnom mezaristanu u Gornjem Rahiću, obilježen je Dan Armije RBiH.

Obilježavanje 22.godišnjice, upriličila je brčanska Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH, a vijence i cvijeće su položili, te učenjem El-Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima, predstavnici brčanske izvršne i zakonodavne vlasti, političkih stranaka i udruženja iz reda bošnjačkog naroda, kao i saborci i članovi porodica.

Salih Delić, predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida iz redova Armije RBiH za Brčko distrikt BiH, istakao je da je ovo jedan od najznačajnijih datuma iz bliže historije BiH.

„ Svijet polako zaboravlja, ali mi se trudimo da ta historija ne padne u zaborav tako što ćemo obilježavati ovaj i slične datume. Zato upućujemo poruku i pozivamo naš narod bošnjački da ne zaboravi šta se desilo u bližoj historiji našoj. Da ne zaborave šehide, uz dužno poštovanje prema ostalim borcima i ratnim vojnim invalidima, jer ipak su šehidi ti koji su podnijeli najveći teret za ovu našu današnju državu. Na žalost takva je kakva jeste, ali je naša, i moramo pokušati da je očuvamo na sve načine, a ovo je upravo jedan od načina“, kazao je Delić.

Ovom prilikom, dogradonačelnik Distrikta Esed Kadrić, istakao je da se na ovaj način tradicionalno njeguje sjećanje na najturbulentnije vrijeme u historiji BiH, kada su ljudi po prvi put pod zastavom svoje države, branili svoju domovinu, svoju vjeru, svoja uvjerenja, i branili civilizacijske vrijednosti.

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.