RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Godišnje Centar za socijalni rad Brčko za socijalne prinadležnosti isplati oko 15 miliona KM

Putem Centra za socijalni rad Brčko Distrikta, koje funkcionira u sklopu Vladinog odjela za zdravstvo i ostale usluge građanimna, u svrhu socijalnih davanja za jednu kalendarsku godinu isplate se građanima Distrikta prinadležnosit u visini od oko 15 miliona KM. Za stalnu osnovnu novčanu pomoć izdvaja se 2.036.200 KM, za njegu i pomoć 2.054.555 KM, za smještaj odraslih i malodobnih u ustanove 143.000 KM, organizovanu perehranu 300.000 KM i jednokratne novčane pomoći 200.000 KM, naznačila je Nataša Stevanović, šefica brčanskog Centra za socijalni rad i dodala da se za dječije prinadležnosti ispati dodatak na djecu 9.770. 360 KM, materinski dodatak 137.160 KM i oprema na novorođenčad 135.350 KM. Sredstva se još izdvajaju za jednokratnu novčanu pomoć penzionerima, subvjencije dijela utroška el. energije, banjsko- kliničko liječenje penzionera i jednokratnu novčanu pomoć za rješavanje socijalnog statusa radnika koji su radili u bivšem ODP Interplet, kazala je Stevanović.
Trenutno je u toku obrada zahtjeva za isplatu korisnicima dječijeg dodatka sa područja Brčko Distrikta, dodala je još Nataša Stevanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Bob 04.01.2018. - 21:27 at 21:27

Otimacina socijalne pomoci od strane vlasti.ove 2017-2018 godine mnoge korisnike su oštetili i oduzeli osnovno pravo. Informacija iz vladajuce bagre je da se mora povecati budzet na racun bijede.to je i potvtdio radnik centra.sva rjesenja ja potpisao sabrija candic koji ima sigurno vise od 4000 km mjesecnih primanja.uzeli su bijedi 6o km socijale . Čak i ne postoji zapisnik i nalazi mišljenje ljekarske komisije .trazio sam u sobi br 3 socijalnog svoju dokumentaciju i mišljenje komisije i nisu mi dali.kriminal.iako je pravnica mi rekla da imam pravo u uvid ne samo svoje nego i dokumentacije drugih ako je preko štele dobio.U brckom vlada neofasizam

Kometari su zaključani.