Brčko

Obilježen Svjetski dan multipla skleroze, Rotary klub uručio vrijedne donacije

Svjetski dan multiple skleroze koji se svake godine obilježava posljednje srijede u maju, danas su zajedničkim druženjem obilježili i članovi brčanskog Udruženje oboljelih od multipla skleroze sa prijateljima koji ih podržavaju.

Predsjednica Udruženja oboljelih od multipla skleroze Brčko distrikta Slavica Jekić, istakla je ovo 11-ta godina kako postoje i obilježavaju ovaj dan, te da danas broje oko 40 članova. Ona je dodala da je status udruženja, zahvaljujući prije svega radu sve bolji.

„Pogotovo ove godine jer smo dobili značajnija sredstva za rad pa smo mogli da iznajmimo prostor za udruženje. Ove godine smo čak dobili i po 21 dan banjskog liječenja na čemu se zahvaljujemo doktorima što su uvidjeli ovakvu potrebu i to predložili a Fond zdravstvenog osiguranja odobrio. Također, pojavili su se i razni donatori koji nam pomažu“, istakla je Jekić.

Kako pojašnjava, oboljeli kao osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja imaju pravo na pomagala, međutim, uz novčanu doplatu koja je teret na današnjici većini, tako da se raduju svakoj donaciji i na tome su zahvalni donatorima.

A danas ovom udruženju, predstavnici Rotari kluba Brčko 1938 uručili su vrijednu donaciju.

„Uz finansijsku pomoć guvernera Distrikta 1910 iz Beča, zajedno sa našim ulaganjem, uspjeli smo da doniramo ovom udruženju i Udruženju oboljelih od mišićne distrofije troja invalidska kolica. Ove godine smo se odlučili da pomognemo ova dva udruženja, s tim da planiramo i buduće humanitarne akcije drugim udruženjima“, kazao je predsjednik ovog kluba Goran Novaković.

Ukupna vrijednost danas uručene donacije, kako je dodao Novaković je oko 1.800 maraka.

Obilježavanju ovog dana prisustvovali su i članovi drugih srodnih brčanskih udruženja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button