Brčko

Objekt MZ Marković Polje na primjer drugim mjesnim zajednicama

Jedna od manjih mjesnih zajednica u Brčko distriktu, MZ Marković Polje, koja trenutno broji oko 300 stanovnika, od svog osnutka 2004. godine konstantno ulaže u infrastrukturne projekte kojim nastoje uljepšati svoje naselje te osigurati što bolje uvjete i ugodniji život mještanima.

Sukladno tome, ističe predsjednik MZ Niko Ugljarević, uredili su prostorije mjesne zajednice u kojima organiziraju važne sastanke po pitanju ovog naselja, ali i zajednička druženja mještana.

„Cijeli projekt izgradnje zgrade mjesne zajednice i uređenje okoliša je odrađen jako kvalitetno i koštao je ukupno 187.000 maraka. Moramo završiti još prilazni put zgradi te postavljanje rasvjetnih tijela, a i to ćemo uraditi u što skorije vrijeme, kada nam vremenske prilike dozvole“, rekao je Ugljarević.

Dimenzije zgrade MZ Marković Polje su 12×8 metara te se sastoji od prostorije za sastanke 7×7 metara, ureda, čajne kuhinje, ostave te dva sanitarna čvora.

„Što se tiče samog objekta, konstrukcije i statike, zgrada je jako kvalitetno izgrađena, prezadovoljni smo njezinom realizacijom. Nadamo se da će uskoro proći i ova situacija oko koronavirusa, kako bismo se mogli ponovno okupljati i družiti u prostorijama mjesne zajednice”, zaključio je Ugljarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button