RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Očuvati nasip na Vučilovcu

 

Nakon još jedne kišne i neprosane noći za stanovnike Disriukta,  jer je više od 1.000 kuća u ovom područiju pod vodom, od jutros prioritet svih prioriteta je spriječiti pucanje glavnog nasipa na rijeci Savi u Vučilovcu. U distriktu je u posljednjih tri sata uvedena opšta mobilizacija a glavno oružije su čizme i lopate za punjenje vreća sa pjeskom i stvaranje takozvanih «zečijih nasipa».

Maksimalna mobilnost svih, od gradonačelnika preko članova vlade i brčanske administracije do gradjana distrikta, stanje na najkritičnijem mjestu odbrane od poplava savskom nasipu u Vučilovcu drži pod kontrolom ističe član krizunog štaba Mićo Simikić. «Vjerujem da će vodostaj Save nastaviti da usporeno raste, a tokom popodneva i večeri, nakon stagnacije, početi i da opada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.