RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Situacija u Vučilovcu kritična ali pod kontrolom

Situacija   na Savskom nasipu u Vučilovcu je kritična ali za sada još uvijek pod kontrolom potvrdio je za Radio Brčko gradonačelnik distrikta Anto Domić koji se zajedno sa ostalim članovima vlade od ranog jutra nalazi na pomenutom lokalitetu .

Od jutros imamo povećanje nivoa rijeke Save,koja se na nekoliko mjesta preljeva preko postojećih nasipa te se pojavljuje procjeđivanje nasipa.Stanje je veoma kritično no još uvijek nije izmaklo kontroli na području Vučilovca gdje se preduzimaju sve mere kako se nebi desila neka havarija kazao je Domić.

Trenutno je ozbiljnija situacija u Krepšiću gdje su rijeka Tinja i zaobalne vode poplavile Krepšić,Gorice a putna komunikacija Brčko –Lončari je potpuno prekinuta.U Krepšiću je oštećen i nasip na čijoj se sanaciji trenutno radi .

Trenutno je pozitivna naznaka da  nivo vode rijeke Save u Bosanskom Šamcu polako stagnira .

Tokom jutra je bilo problema sa nedostatkom ljudstva na pomenutim kritičnim   lokalitetima no u međuvremenu veliki broj građana je pritekao u pomoć gdje zajedno razvozimo vreće i gradimo nasipe ali Sava već polako preljeva i preko tih nasipa što nam komplikuje situaciju naglasio je gradonačelnik Domić.

On je apelovao na sve stanovnike Brčko distrikta da u ovim momentima budu solidarni i da svako pomogne na način na koji to može.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.