RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Od ponedjeljka 11. svibnja dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom i frizerskim salonima, izolacija skraćena na 14 dana

Nakon održane telefonske sjednice Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine komadant Stožera i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je izdao naredbu u kojoj se od 11. svibnja 2020. godine dozvoljava rad gospodarskim subjektima na području Distrikta koji se bave ugostiteljskom djelatnošću (kafići, restorani, slastičarne…), usluživanjem hrane i pića isključivo na otvorenim površinama (bašte) pod ograničenim uvjetima, gospodarskim subjektima koji se bave frizerskom djelatnošću i prodajom odjeće.

Radno vrijeme gospodarskih subjekata će se organizirati u skladu s naredbom od 7.5.2020. godine.

Obavezno je pridržavanje Naredbe o epidemiološkim preporukama za rad ugostiteljskih objekata u sklopu primjene mjera prevencije širenja COVID-19, Naredbe o epidemiološkim preporukama za rad frizerskih salona za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 i Naredbe o epidemiološkim preporukama za sprječavanje infekcije COVID-19, u trgovinama u okviru tržnih centara i tržnice Arizona.

Krizni stožer danas je izdao i naredbu o zabrani javnog okupljanja i zajedničkog kretanja u broju većem od 50 osoba na javnim mjestima i otvorenim i zatvorenim javnim površinama.

Ovom Naredbom stavlja se izvan snage Naredba o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja od 23.3.2020. godine.

Komadant Kriznog stožera danas je izdao i naredbu o skraćenju roka izolacije predviđeno naredbom od 30.3.2020. godine osobama kojima je izdano rješenje o izolaciji sa 28 dana na 14 dana. Ova naredba stupa na snagu 9. svibnja 2020. godine.

Obavještavaju se gospodarski subjekti koji od 11. svibnja počinju s radom da će se sutra, 9. svibnja , na stranici http://vlada.bdcentral.net/ objaviti naredbe u kojima će biti navedeni detalji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Данска: Укидање свих ограничења до краја мјесеца

Radio Brčko

Brčko: Od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovana tri nova slučaja zaraze

Radio Brčko

Albanija otvorila granice za turiste bez ikakvih uslova

Radio Brčko