RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Od danas u Brčkom u upotrebi dvije klupe za presvlačenje beba

U organizaciji Udruženja građana „Beba više“ danas su u Brčkom postavljene dvije klupe za presvlačenje beba, jedna ispred Osnovnog suda a druga ispred zgrade Arhiva. Ovu humanu akciju pomogli su donatori iz Brčkog Club ELEMENT, Balkan PAB i palačinkarnica PLAZMICA.

Igor Cvjetinović je u ime donatora kazao da oni ove vrste humanih akcija, u skladu sa svojim mogućnostima, organizuju godinama unatrag i tako će ostati i ubuduće. On je rekao da će svaka humanitarna aktivnost iz Brčkog koja pomaže natalitet, na određen način, biti i podržana i pomognuta.

Željko Lazarević, predsjednik UG „Beba više“ Brčko  napomenuo je da će ove kupe za presvlačenje beba u Brčkom formalno pomoći majkama, ali suština ove aktivnosti je podizanje svijeti građana o potrebi pružanja pomoći licima i porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. Lazarević je iskazao ponos činjenicom da aktivnosti „Beba više“, sem pojedinaca, pomažu i privredne organizacije u Brčko Distriktu.

Dvije klupe za presvlačenje beba u Brčkom već od danas su u funkciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.