RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Од септембра ангажман за 90 радника у просвјети

Влада Брчко дистрикта данас је дала сагласност за ангажовање деведесет наставника, стручних сарадника и сарадника у настави према уговору о привременим и повременим пословима.

Након данашње сједнице брчанске Владе, шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић истакао је да ће конукурси за 90 просвјетних радника бити реализовани одмах почетком септембра.

Сенад Османовић

„То се првенствено односи на асистенте у настави, асистенте потребне за рад са дјецом са посебним потребама, а ту су и нереализовани конкурси, те одласци наставника на боловање, због чега је тај број заокружен на 90”, рекао је Османовић.

Влада је усвојила и двије тачке дневног реда, на приједлог Одјељења за стручне и административне послове.

Прва је Одлука о одобравању програма за суфинасирање пројеката међународних организација и донатора у БиХ за 2019. годину.

Шеф ресорног одјељења Срђан Блажић нагласио је да су у програм укључене двије мјесне заједнице, „ЕШ“ насеље и „Илићка“.

Срђан Блажић

„Брчко дистрикт учествује у суфинасирању 30% док је остали дио средстава обезбијеђен од стране донатора Владе Шведске и Швајцарске путем УНДП -ја, Развојног програма Уједињених нација. Укупна средства у овом програму су око 20 хиљада марака. У МЗ ‘EШ’ радиће се реконструкција и опремање терена за мале спортове, а у МЗ ‘Илићка’ поставиће се вјештачка трава код објекта мјесне заједнице”, истакао је Блажић.

На приједлог истог одјељења усвојен је и Програм утрошка средстава са позиције грантова непрофитним и другим организацијама за 2019. годину.

„Када је у питању друга усвојена тачка ту је укључено 124 мјесне заједнице, невладине организације и удружења грађана са износом од 980 хиљада марака и очекује се да ће се у наредних седам до десет дана имати потпуна реализација овог програма, односно потписивање уговора“, рекао је Блажић.

Чланови Владе на данашњој сједници усвојили су и Приједлог закључка о давању сагласности на Нацрт акционог плана за реализацију приоритета из Аналитичког извјештаја Европске комисије, као и Документ оквирног буџета за период од 2020. до 2022. године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom održana sjednica Vijeća nacionalnih manjina BIH

Mirsad Arnautović

Влада: Усвојене cмјернице за израду Нацрта закона који ће уредити област запошљавања особа са инвалидитетом

Дејана Крстић

U sjedištu Vlade Federacije BiH sastanak o mogućnostima nabavke vakcine

Radio Brčko