Brčko

Od sutra web stranica Sindikata Brčko distrikta BiH

Aktivnosti  Sindikata Brčko distrikta sve više se usmjeravaju i ka realnom sektoru s ciljem, kako kaže predsjednik Sindikata Igor Babić, omasovljavanja ove organizacije zaposlenika kroz formiranje novih sindikalnih organizacija. Osim toga, pojačano će se raditi na pravnim mehanizmima za zaštitu radničkih prava, koja se nerijetko krše i prilikom isplate dijela plaća u gotovini, odnosno „na ruke“.

Sindikatu svakodnevno, podsjeća Babić, pristižu prijave po tom osnovu, ali radnici se zbog mogućnosti gubitka posla plaše javno govoriti o tome. Stoga će, kako i najavljivano, već od sutra svima biti dostupna službena web stranica Sindikata Brčko distrikta BiH, a ubrzo i info linija s ciljem sugestija i primjedbi radnika na poslodavce, ali i upoznavanja članstva o aktivnostima Sindikata,

“Pozivam radnike Brčko distrikta, koji smatraju da su njihova radnička prava na bilo koji način ugrožena, da nam se obrate i preko facebooka i web stranice. Sve prijave koje dobijemo uputit ćemo prema Inspektoratu Brčko distritka”, poručio je Babić.

Naslovna fotografija: Arhiva Radio Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button