RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Odjeljenje za poljoprivredu prvog dana podijelilo 410 brojeva za podnošenje zahtjeva za podsticaje

Prvog dana roka za podnošenje zahtjeva za podsticaje u poljoprivredi resorno Odjeljenje brčanske Vlade izdalo je 410 brojeva pomoću kojih se utvrđuje termin kada poljoprivredni proizvođač treba donijeti dokumentaciju na osnovu koje ostvaruje pravo na budžetsko subvencije proizvodnje.

Perica Burgić

“Neočekivana gužva već prvog dana nas je donekle iznenadila, no uspjeli smo podjeliti brojeve svima koji su došli, te smo spremi za prihvat svih zahtjeva”, kazao je šef Odjeljenja za poljoprivredu Perica Burgić, apelujući na poljoprivredenike da ne stvaraju gužve jer su rokovi za podnošenje zahtjeva produženi, i traju naredna tri mjeseca, odnosno do 25. decembra i svi zahtjevi će biti prihvaćeni, te blagovremeno obrađeni.

Inače, i ove godine se očekuje oko 2.100 poljoprivrednih proizvođača sa zahtjevima za podsticanje različitih vidova proizvodnje, a ukupno za ove namjene u budžetu Distrikta je planirano 12 miliona maraka, od čega je već osigurano deset, što je dovoljno za isplatu prvog kruga, odnosno 80 posto od ukupno odobrenih sredstava po podnesenim zahtjevima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Isplate podsticaja i ove godine među prioritema rada Odjeljenja za poljoprivredu

Mirsad Arnautović

Brčko: Usvojen Pravilnik za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu

Mirsad Arnautović

Brčko: Odjeljenje za poljoprivredu dosad zaprimilo preko 1.700 zahtjeva za podsticaje

Admir Kadrić