RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Osigurano dovoljno novca za podsticaje u poljoprivredi Distrikta

Poslednjim rebalansiranjem budžeta, Odjeljenju za poljoprivredu brčanske Vlade, Skupština Distrikta preusmjerila je dva miliona maraka nedostajućih sredstava za podsticaje u poljoprivredi.

Perica Burgić

Ovim činom je odjeljenju na raspolaganju 12 miliona maraka što treba biti dovoljno da se podsticaji poljoprivrednicima isplate u stopostotnom iznosu.

„Odjeljenje je, do sada, zaprimilo oko 1.200 zahtjeva što je oko 60 procenata od ukupno očekivanog broja. Oko stotinjak zahtjeva je, do sada, u potpunosti obrađeno i proslijeđeno Direkciji za finansije na plaćanje, a za očekivati je da cijeli posao oko potpune isplate podsticaja odnosno isplate novca na račune proizvođača bude do februara naredne godine, rekao je Perica Burgić, šef Odjeljenja za poljoprivredu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski poljoprivrednici “otvoreno” zahtijevaju isplatu obećanog novca za podsticaje

Admir Kadrić

Led ipak prouzrokovao štetu na poljoprivrednim usjevima na istoku Distrikta

Mirsad Arnautović

U Brčkom počela isplata podsticaja poljoprivrednicima

Admir Kadrić