RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Odobrena sredstva u slučaju smrti demobilisanog borca ili člana njegove uže porodice

Članovi Vlade Brčko distrikta usvojili su danas Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za postupanje pri odobravanju jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti demobilisanog borca i člana uže porodice umrlog demobilisanog borca na području Brčko distrikta BiH kao i Program utroška sredstva po ovoj odluci.

Sredstva izdvojena u budžetu za ovu namjenu iznose 200.000 KM.

Kriterijima je utvrđeno da porodici za slučaj smrti nosioca prava, demobilisanog borca, pripada novčani iznos od 1000 KM.U slučaju smrti člana uže porodice demobilisanog borca (roditelja, supružnika ili djeteta) korisniku prava pripada novčani iznos od 300 KM istakao je Senad Bešić šef Službe za boračko invalidsku zaštitu.

Nakon što je ova odluka usvojena na sjednici Vlade, Služba za boračko invalidsku zaštitu će raspisati javni poziv za podnošenje zahtjeva kako bi isplate započele već krajem ovog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ratni vojni invalidi od naredne sedmice odlaze na banjsko klimatsko liječenje

Mirsad Arnautović

Brčko: Više od stotinu RVI odlazi na banjsko-klimatsko liječenje

Mirsad Arnautović

Brčko: Čestitka povodom Dana državnosti demobilisanih boraca Armije RBiH i Udruženja građana “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan”

Radio Brčko