RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prihvaćeno izjednačavanje prava na novčanu naknadu demobilisanih boraca Distrikta sa kolegama iz FBiH

Predstavnici Jedinstvene organizacije boraca ARBiH-Brčko Distrikta su 4. maja u Sarajevu prisustvovali sastanku koji je vršilac dužnosti ministra za boračka pitanja Federacije BiH, Mirza Terzo upriličio sa svim organizacijama JOB “Unija veterana“ BiH koje egzistiraju na području Federacije BiH.

Brčanski predstavnici su ovaj sastanak iskoristili da još jednom ukažu na poziciju u kojoj se nalaze borci sa područja Distrikta, akcentirajući neravnopravan položaj, kad su u pitanju i novčane naknade, odnosno prinadležnosti koje se osiguravaju iz federalnog budžeta.

Konkretno je ukazano na neravnopravnu poziciju demobilisanih boraca, mlađih od 57 godina, koji su bez zaposlenja, a imaju pravo po osnovu Zakona o demobilisanim borcima, na naknadu za vrijeme provedeno u jedinicama ARBiH.

Na insistiranje naših predstavnika, prihvaćeno je da se, i u ovom segmentu demobilisani borci iz Distrikta, izjednače u ostvarivanju, prava, odnosno novčane naknade sa svojim kolegama iz Federacije BiH, kao i uvođenje u pravo supruga umrlih demobilisanih boraca.

JOB “Unija veterana“ Brčko DC BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Koronavirus u Brčkom: Na bolničkom liječenju deset pacijenata od kojih šestoro sa teškom kliničkom slikom

Radio Brčko

Брчко: Петар Ђокић обавио своју грађанску дужност

Radio Brčko

Брчко: Ђокић сутра присуствује парастосу у Грбавици

Radio Brčko