Brčko

Održan okrugli stol “Aktuelni izazovi i savremeni trendovi turizma”

U okviru obilježavanja manifestacije „Svjetski dan turizma“, Služba za turizam Vlade Brčko distrikta BiH organizovala je danas Okrugli stol pod nazivom „Aktuelni izazovi i savremeni trendovi turizma“, gdje su održana tematska predavanja iz različitih oblasti koje su prezentirali eminentni stručnjaci iz susjednih zemalja s ciljem unapređenja turizma u regionu.

“Veoma je bitno kroz edukaciju raditi na jačanju kapaciteta turističke ponude, odnosno kroz srednje i više obrazovanje raditi dodatno kako bi dobili na kvaliteti usluge. Posebno se treba posvetiti i konobarima, ugostiteljima, menadžerima, recepcionerima i turističkim tehničarima kako bi turisti bili zadovoljni “, rekao je Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam i moderator na održanoj tribini.

Prisutnima se obratio i Thiago Ferreira putopisac rodom iz Brazila. Poslednjih deset godina živi u Srbiji, a trenutno radi na promociji turističke ponude na Balkanu za koju kaže da je bogata raznovrsnim kulturnim sadržajem i da je mnogo neiskorištenih mjesta poput planina, rijeka i šuma.

“Bitno je približiti ljudima mogućnosti i potencijale razvoja geoturizma, a moram dodati da kada je Brčko u pitanju rijeka Sava je još uvijek neiskorišten turistički potencijal”, rekao je Slobodan Marković, profesor na prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Obrazovanje kadrova u turizmu, upotreba električnih automobila u transportu turista, mogućnosti apliciranja u turizmu, te prezentacija kako upravljati turističkim destinacijama samo su još neke oblasti koje su prezentirane prisutnima u cilju poboljšanja turističke ponude.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!