RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održan sastanak povodom implementacije projekta „Makers“ UNDP-a BiH

U Gradskoj vijećnici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak u sklopu projekta „Makers“ koji implementira UNDP BiH, vezano za ostvarivanje potencijala suradnje između dvije zajednice: Općine Centar iz Sarajeva i Brčko distrikta BiH.

Tim povodom održana je prezentacija za predstavnike Vlade iz Odjela za stručne i administrativne poslove, Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju, Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu i Kabineta gradonačelnika te predstavnike Razvojno-garantnog fonda, Zavoda za zapošlјavanje i Gospodarske komore Distrikta od strane članova Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo.

Oni su nazočnima pokazali primjere dobre prakse koje su postigli formiranjem ovog Centra, a kroz koji djeluje i HUB Centar za start-up firme uz osigurana kompletnu financijsku, logističku i mentorsku potporu, te će se na sutrašnjoj radionici sudionici ovog projekta moći upoznati sa metodama planiranja uspješnog poduzetničkog angažmana.

Projekat „Makers“ provodi se s cilјem pobolјšanja socijalne kohezije u partnerskim općinama i gradovima, osnaživanja i pružanja potpore općinskim i gradskim mehanizmima javnog sudjelovanja, pružanja potpore aktivizmu u zajednici te osnaživanja mladih lidera, kako u njihovim zajednicama, tako i šire, uz promoviranje zajedničkog djelovanja i cilјeva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.