RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom sinoć otvorena izložba “Retroaktiv”

Sinoć je u Art Caffe-u Jazzwa, koji se nalazi u brčanskom Zanatskom centru, otvorena prva samostalna izložba Zorane Bajić pod nazivom „Retroaktiv”. Nakon niza kolektivnih izložbi, slikarka Zorana Bajić Brčacima je predstavila i svoju prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom „Retroaktiv”. Slike su rađene tehnikom ulja na platnu, a motiv prirode je ono što je zajedničko svim izloženim radovima.

„Ja godinama nisam slikala, pa sada retroaktivno pokušavam da nadoknadim sve to, zato se izložba i zove ‘Retroaktiv'”, istakla je ovom prilikom autor izložbe Zorana Bajić. Akademski slikar Almedina Cifrić, kaže da su koloristički pejzaži na ovim slikama puni dinamike, što inače nije svojstveno radovima na kojima dominira motiv prirode.

„Priroda je uvijek nama slikarima djelovala jako mirna, a kod Zorane je apsolutno dinamična, pokretljiva, priroda koja se mijenja isto kao i mi ljudi koji smo prolazni ali ostavljamo svoju ljepotu, baš poput tih pejzaža”, zaključila je Cifrićeva. Ona ističe da su ovakve izložbe dokaz da se slikarstvo razvija i napreduje. Izložba je okupila veliki broj posjetilaca i ljubitelja likovne umjestnosti, a ostaje otvorena naredne tri sedmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Данас је 5. новембар – Свјетски дан ромског језика

Vladimir Matijević

Brčko: Vemićeva postavka u Brčkom

Admir Kadrić

Влада издваја 500.000 КМ за развој аматерског спорта, културе, туризма и привреде

Radio Brčko