RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održan sastanak s predstavnicima entiteta o izgradnji autoceste

U organizaciji gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića danas je održan sastanak s predstavnicima relevantnih institucija Republike Srpske i Federacije BiH o dosadašnjim aktivnostima i daljnjim koracima za izgradnju autoceste Vukosavlje – Rača s jedne i Orašje – Tuzla s druge strane, a koji će u budućnosti biti dio međunarodnog koridora Beograd – Sarajevo s petljom u Brčkom koja će učiniti Distrikt budućim prometnim čvorištem.

Predstavnici JP „Autoputeva Republike Srpske“ i JP „Autocesta Federacije BiH“ predstavili su na sastanku dosadašnje faze koje su urađene u entitetima kada je riječ o izgradnji spomenutih dionica autoceste, a koje se ogledaju u pripremnim radnjama u smislu raspisivanja javnog poziva za projektiranje, financiranje i izgradnju.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istaknuo je zainteresiranost Distrikta za ovaj važan kapitalni projekt s obzirom na sve pozitivne aspekte koje će Brčko imati od ove prometnice i dodao da će u narednom razdoblju aktivnosti koje se tiču Brčko distrikta BiH biti intenzivirane.

„Osim izgradnje mosta preko rijeke Save, izgradnja autoceste bit će jedan od fokusa rada Vlade i mjerodavnih institucija Distrikta. Sastajat ćemo se tjedno kako bismo sustigli entitete i ravnopravno se uključili u proces te došli do izgradnje ove važne prometnice“, kazao je Kadrić.

Dogovorena je intenzivnija suradnja s predstavnicima entiteta u smislu razmjene informacija ali i zajedničkog djelovanja u kasnijim fazama izgradnje autocesta.

Sastanku su u ime Brčko distrikta BiH prisustvovali gradonačelnik Esed Kadrić, glavni koordinator Vlade Željko Antić, predstavnici Odjela za javne poslove i Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove te JP „Puteva Brčko“ i Zavoda za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH. Uime Republike Srpske sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i JP „Autoputeva Republike Srpske“ te uime Federacije BiH predstavnici JP „Autocesta Federacije BiH“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na narednom sastanku dogovor oko dijela autoceste kroz Brčko

Sandra Živković

Četvero poginulih u nesreći na hrvatskoj autocesti blizu granice s BiH

Radio Brčko