RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na narednom sastanku dogovor oko dijela autoceste kroz Brčko

Na sastanku s predstavnicima entiteta o izgradnji autoceste predstavljene su dosadašnje faze koje su urađene u entitetima kada je riječ o izgradnji autoceste Vukosavlje-Rača s jedne i Orašje-Tuzla s druge strane, a koji će biti dio međunarodnog koridora Beograd-Sarajevo, s petljom u Brčko distriktu, koja će Distrikt učiniti budućim prometnim čvorištem.

Direktor JP „Putevi Brčko“ Vlado Jevtić, istaknuo je kako će u predstojećem razdoblju aktivnosti na ovom polju, a koje se tiču Distrikta, biti intenzivirane.

„Utvrdili smo da ćemo morati mijenjati naše dosadašnje planove jer oni nisu u skladu s onim što je u međuvremenu isplanirala Republika Srpska i Federacija BiH. Mi ćemo se morati prilagođavati tim novonastalim okolnostima, ali s obzirom na samu važnost autoceste koji će donijet našoj lokalnoj zajednici, to će nam biti jedan od prioriteta, pored mosta koji će ići preko rijeke Save“, kaže Jevtić.

Jevtić je istaknuo kako se naredni sastanak očekuje za mjesec dana, kada će biti dogovorene točke ulaska autocesta u Brčko distrikt, nakon čega će se pristupiti utvrđivanju daljnih trasa kroz Distrikt te sjecišta dva glavna pravca autoceste Beograd-Sarajevo.

Početak gradnje autoceste u RS planiran je kroz sljedećih godinu dana, u Federaciji BiH kroz naredne tri godine, a prema Jevtićevim riječima, primarni cilj Distrikta je pripremiti potrebnu dokumentaciju te uklopiti se s tim vremenskim rokovima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dodik i Vučić: Dejtonski mirovni sporazum suština funkcionisanja Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Брчко: Са хотелијерима и ресторатерима разговарано о проблемима изазваним корона вирусом 

Radio Brčko

Брчко: Ђокић данас са градоначелником Кадрићем о гасификацији

Radio Brčko