RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana 16. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 16. redovnoj sjednici, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, odobrila je Program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći demobilisanom borcu i članu uže porodice umrlog demobilisanog borca i civilnim žrtvama rata na području Brčko distrikta BiH u visini od 600.000,00 KM.

Vlada Distrikta usvojila je i Odluku o proglašenju prestanka ugroženosti stanovnika Brčko distrikta BiH od epidemije zarazne bolesti korona virusa.

Također, na prijedlog Odjeljenja za javne poslove data je saglasnost za izdavanje građevinske dozvole JP „Putevi Brčko“ za izgradnju trotoara u ulici Mostarska od pružnog prijelaza do Instituta Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!