RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana 23. redovita sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na 23. redovitoj sjednici, na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge usvojila Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH u visini od 1.200.000,00 KM.

Na prijedlog istog Odjela usvojen je i Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za zdravstvo JZU „Zdravstveni centar Brčko“ u visini od 3.500.000,00 KM.

Na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu usvojen je Program utroška sredstava donacija za „Internacionalne teatarske susrete Brčko distrikta BiH“ u visini od 73.000,00 KM. Svrha ovog programa je doprinos kulturnom razvoju Brčko distrikta BiH u cilju stvaranja uvjeta za poboljšanje kulturnog sadržaja za građane Distrikta.

Također, na današnjoj sjednici usvojen je i Program utroška sredstava donacija za provođenje mjera energetske učinkovitosti u Odjelu za komunalne poslove u ukupnom iznosu od 195.583,00 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.