RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Fondacija “Laila” realizuje radionice namijenjene majkama djece sa poteškoćama u razvoju

U okviru projekta “Jaka, jača i ja” čiji je cilj unaprijeđenje mentalnog zdravlja žena, u toku su radionice koje realizuje fondacija “Laila”, a koje su namijenjene majkama djece sa poteškoćama u razvoju ili hroničnim oboljenjima.

“S obzirom da se majke kroz svakodnevno učestvovanje u odgoju djece sa poteškoćama u razvoju suočavaju s mnogim izazovima, veoma je bitno da njihovo mentalno zdravlje ostane stabilno kako bi se mogle u potpunosti i nesmetano posvetiti odgoju i razvoju djeteta. Zbog toga ih želimo kroz trodnevne radionice edukovati i dodatno osnažiti“, rekla je Sabina Ahmičić Gušo psiholog u fondaciji “Laila”.

Prema njenim riječima majkama, odnosno učesnicima na radionicama će biti uručeni i priručnici koji sadrže upute i savjete iz nekoliko oblasti koje mogu povoljno da utiču na podršku majkama i jačanju njihovog mentalnog zdravlja. Ona je istakla da će uz priručnik majke naučiti kako da odlože stres, te ostanu u kontaktu sa sobom, kako bi imale komunikaciju sa drugima i kako bi se mogle posvetiti svome djetetu.

„Jaka majka je jaka porodica, zbog čega je ovo idealna prilika da podržimo i osnažimo majke da budu čvrstog mentalnog zdravlja kako bi se mogle posvetiti svojoj porodici. Roditeljima su veoma bitne ovakve radionice jer na ovaj način se stvara krug ljudi koji dijeli ista iskustva što na njih može djelovati iscjeliteljski jer mogu razgovarati sa osobama koje ih u potpunosti razumiju“, dodala je Gušo.

Radionice u okviru projekta “Jaka, jača i ja” odvijaju se pod pokroviteljstvom DM-a, a iz fondacije “Laila” pozivaju sve zainteresovane majke koje žele da učestvuju na trećoj i posljednjoj radionici koja će se održati danas sa početkom u 17 sati da se prijave putem njihovih stranica na društvenim mrežama. Učešćem na radionicama majke imaju priliku da podijele sa ostalim učenicama svoja iskustva u odgoju djece sa poteškoćama u razvoju i da ojačaju svoje samopouzdanje kako bi se mogle posvetiti odgoju svoje djece.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Fondacija “Laila” danas obilježava Svjetski dan osoba sa Downovim sindromom

Mirsad Zahirović

Saopštenje povodom Svjetskog dana osoba sa Down sindromom

Radio Brčko

Fondacija “Laila” Brčko: U toku donatorska kampanja

Mirsad Zahirović