RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana 69. redovita sjednica Vlade Distrikta

Na današnjoj održanoj 69. redovitoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjela za obrazovanje za Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava donacija redovitim studentima s područja Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. 1. 2022. do 31. 7. 2022. godine. Visina sredstava za ovu namjenu iznosi ukupno 280.000,00 KM.

Na prijedlog Odjela za javnu sigurnost Vlada je usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Sporazum o međusobnoj suradnji u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od elementarnih i drugih nepogoda između Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine – Odjela za javnu sigurnost.

Kako je definirano u Sporazumu, ova međusobna suradnja ogleda se, između ostalog, u pružanju pomoći prilikom planiranja i provođenja preventivnih mjera zaštite i spašavanja od elementarnih i drugih nepogoda, međusobnoj razmjeni informacija o svim pojavama i opasnostima koje mogu dovesti do nastanka elementarne ili druge nepogode odnosno posljedicama nastalim djelovanjem elementarne ili druge nepogode, kao i međusobnoj pomoći u zaštiti, spašavanju i saniranju posljedica elementarnih i drugih nepogoda.

Ujedno, Vlada Distrikta je usvojila Odluku o organiziranom i kontroliranom odstrjelu divljači na teritoriju Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo. Ovom Odlukom se odobrava organiziran i kontroliran odstrjel divlje svinje, šakala i lisice na teritoriji Distrikta, s ciljem smanjenja brojnosti populacije navedene divljači, a radi spriječavanja nastanka štete na poljoprivrednim kulturama i na divljači. Odstrjel će se provoditi na temelju Plana aktivnosti i mjera, angažiranjem lovaca iz lovačkih udruga sa područja Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.