RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

„Brčansko ljeto-Savski cvijet“ posjetio veliki broj turista

Iz Službe za turizam Vlade Brčko distrikta izrazili su veliko zadovoljstvo brojem turista koji su u ovoj godini posjetili Distrikt.

Najznačajnija manifestacija, svakako je „Brčansko ljeto – Savski cvijet“ koja je ove godine obilovala nizom kulturnih, sportskih i turističkih aktivnosti.

„Mi se trudimo da kvalitetom i sadržajem tih manifestacija budemo ne samo lokalno, nego i regijski posjećeni. Prije svega govorimo atraktivnim koncertima izvođača koji su poznati širom regije, a koji su ove godine u Distrikt privukli veliku pažnju posjetitelja iz drugih gradova ali i iz susjedne Hrvatske i Srbije“, rekao je šef Službe za turizam, Aleksandar Đurić.

Pored koncerata koji su održani u sklopu ove manifestacije, veliki broj posjetitelja se odazvao i na druge sadržaje kao što su Savska regata „Karneval na vodi“, promocije knjiga, te likovna kolonija.

„Likovni umjetnici koji žele slikati motive rijeke Save i planine Majevice, mogli su da budu gosti u Distriktu, te kroz njihovo likovno stvaralaštvo motivi Distrikta se promoviraju širom BIH, ali i regije“, dodao je Đurić.

Daljne aktivnosti na promociji Distikta, nastavljaju se i u rujnu i listopadu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Danas otvorena manifestacija “Gastro susreti”

Gorana Antić

Brčko: Održan sastanak predstavnika udruženja „Turističke zajednice“ i Službe za turizam

Radio Brčko

Upriličena promocija romana “Kletva” autorice Jelene Bačić Alimpić

Sandra Živković