RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

ODZIV STANOVNIKA I DALJE NIJE ZADOVOLJAVAJUĆI

Obilježavajući  22 mart Svijetski dan voda članovi eko udruženja «Dar prirode» Brka i učenici  Osme osnovne škole, na deset različitih lokacija u MZ Brka, radili su na čišćenju riječnih korita, kanala pored putnih kominikacija, te uredjenju školskog dvorišta, i formiranju parka sa ukrasnim drvećem.

Akciju je podržala vlada distrikta kroz angažovanje uposlenika iz Odjeljenja za prostorno planiranje te Pododjeljenja za šumarstvo i vodoprivredu.

U kompletnoj akciji učestvovalo je 70 volonntera, što po riječima predsjdsjednika udruženja «Dar prirode» Zehrudina Pekarića, nije ni izbliza dovoljan odziv, s obzirom na značaj provedene akcije.

Fotografija-0061 Fotografija-0064

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.