RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Vermontovi” volonteri u akciji čišćenja gradskog parka

U sklopu praktičnog dijela projekta “Brčaci u akciji” Omladinskog centra “Vermont”, danas je započela realizacija akcije čišćenja gradskog parka.

Damir Radenković, predsjednik “Vermonta”, kazao je da je 200 volontera iz srednjih škola, u proteklih nekoliko mjeseci, prošlo edukaciju na različite teme, a oni koji su željeli danas su, uz podršku JP. Komunalno Brčko, došli da učestvuju i u ovoj akciji.

“Uvijek je potrebno da i mi, građani koji ustvari prljamo svoj grad, pomognemo u čišćenju i održavanju gradskog parka JP.Komunalno koji to redovno radi, a koji nam je partner u ovom dijeli projekta”, dodao je Radenković.

Učenica Poljoprivredno –medicinske škole, Elma Muminović, učesnica u ovoj akciji smatra da bi grad Brčko mogao biti čistiji i samim tim ljepši.

“ Mladi treba da učestvuju više u ovakvim akcijama, i zato sam danas ovdje jer želim da moj grad bude ljepši, čistiji i zdraviji”, kazala je Muminović.

Branislava Gajić, također volonter, istakla je da bi ovakvih akcija trebalo biti više.

“ Zato da bi se skrenula pažnja građanima da ne zagađuju okolinu kako bi grad bio uredniji. Svi moji vršnjaci nisu baš svjesni šta znači čista okolina i ovakve akcije bi ih možda osvijestili u smislu da više pripaze na očuvanje okoline”, dodala je Gajić.

Prema riječima Damira Radenkovića, za realizaciju ovog projekta “Vermont” je dobio oko 10.000 maraka, od čega je 60% donirala sarajevska organizacija “Mozaik”, a preostala sredstva, kao i materijalno -tehničku podršku partneri na projektu – JP.Komunalno Brčko, portal Info Brčko i firma “Leder”.

Nakon akcije čišćenja gradskog parka, “Vermontovi”  volonteri će realizovati jakciju čišćenja još jednog brčanskog parka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.