Brčko

Ograničenje kretanja u Brčkom skraćeno od 24.00 do 5.00 sati

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je danas naredbu kojom se zabranjuje kretanje osobama na području Brčkog u razdoblju od 24.00 do 5.00 sati. Rad ugostiteljskim objektima i drugim aktivnostima u zatvorenim prostorima dopušten je do 23.00 sata. Ova naredba stupa na snagu u ponedjeljak 1. 3. 2021. godine.

Stožer za zaštitu i spašavanje donio je i naredbu kojom se dopušta svim svadbenim salonima organiziranje slavlja uz obvezno poštovanje epidemioloških mjera koje između ostalog podrazumijevaju ograničenje broja sudionika, prijavu termina održavanja slavlja Inspektoratu i Policiji Brčko distrikta BiH s popisom gostiju kao i ostalih mjera koje su naznačene u naredbi Stožera koja se odnosi na ovu djelatnost, a koju svi zainteresirani mogu preuzeti na službenom portalu Vlade Brčko distrikta BiH www.vlada.bdcentral.net.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button