Brčko

OKC Policije Brčko distrikta zaprimio za prvih šest mjeseci 19.152 dojave građana

Emkić je dodao da je OKC samo po osnovu stanja pandemije vezano za Covid-19 zaprimio 3.929 različitih prijava građana koje su upućivane u realizaciju nadležnim jedinicama policije.

Operativno- komunikacijski centar (OKC) Policije Brčko distrikta zaprimio je za prvih šest mjeseci ove godine na besplatni telefon 122  19.152 dojave građana po različitim osnovama. U odnosu na isti period prošle godine taj, ionako veliki broj, veći je za preko 300 prijava.

Šef Operativno- komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta dr. Halid Emkić gostujući danas u programu  Radija Brčko  pojasnio je da je od ukupnog broja poziva građana 19.152  na telefon 122 evidentirano 2.870 prijava po različitim osnovama. Navedeni podaci odnose se na period 01.01 do 30. 06. 2021. godine.

Emkić je dodao da je OKC samo po osnovu stanja pandemije vezano za Covid-19 zaprimio 3.929  različitih prijava građana koje su upućivane u realizaciju nadležnim jedinicama policije.

OKC je evidentirao prijavljenih 172 krivična djela i dvije prijave narušavanja javnog reda i mira 45 i 105 prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

Emkić je naglasio da je u poređenju sa istim periodom prošle godine evidentan pad krivičnih djela u Brčko distriktu, ali je zato povećan broj prijava vezano za Covid-19.

„Policija je u Brčkom dala svoj značajan doprinos u podizanju nivoa bezbjednosti građana imajući u vidu da mi u posljednjih šest mjeseci nismo imali značajnijih krivičnih djela koje bi u nekoj većoj mjeri uznemirile građane na području Distrikta“, kazao je Emkić.

On je još napomenuo dobru saradnju Policije Brčko distrikta sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, te vrhunsku kadrovsku i tehničku opremljenost operativno- komunikacijskog centra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button