Brčko

Brčko: Ratni vojni invalidi od naredne sedmice odlaze na banjsko klimatsko liječenje

Nakon sprovedenih svih administrativnih procedura, stekli su se uslovi da od naredne sedmice preko 110 ratnih vojnih invalida iz sve tri vojne komponente sa područja Brčko distrikta krene na banjsko klimatsko liječenje.

Kao što je to bila praksa i predhodnih godina Vlada Brčko distrikta je i u 2021. godini obezbijedila sredstva za  odlazak na banjsko klimatsko liječenje ratnih vojnih invalida svih kategorija invalidnosti. Da bi koristili ovo pravo, RVI su u proteklom periodu morali dostaviti Rješenje o utvrđenom i priznatom statusu RVI, potvrdu o mjestu prebivališta da je građanin Brčko distrikta i preporuku ljekara da postoji objektivna potreba za ovom vrstom liječenja.

„Služba za boračko invalidsku zaštitu Vlade Brčko distrikta će danas potpisati ugovore sa tri ustanove u Fojnici, Tesliću i Gradačcu koje će pružiti ovu vrstu uslugu tako da će već naredne sedmice prvi korisnici ovog prava moći započeti svoje banjsko klimatsko liječenje“ kazao je Senad Bešić šef ove službe.

Vlada Brčko distrikta je u budžetu predvidjela sredstva u iznosu od 100 hiljada KM za ovu vrstu liječenja ratnih vojnih invalida u 20121. godini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button