RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tokom ove godine jedna saobraćajka sa smrtnim posljedicama

U prvih pet mjeseci tekuće godine, brčanska Policija je zabilježila 78 saobraćanih nesreća od kojih je u 33 evidentirana materijalna šteta, a u njih 36 su i lakše ozlijeđeni učesnici u saobraćaju.

Damir Antunović.

Osam nesreća je, sa teže povrijeđenim, dok je tokom ovog mjeseca zabilježeno 14 saobraćajki od kojih je u jednoj smrtno stradala ženska osoba. S obzirom na smirivanje i situacije sa koronavirusom pripadnici brčanske Policije se polako vraćaju uobičajenim aktivnostima.

„Jedinica saobraćajne policije se, u ovom ljetnjem periodu, posebno usmjerena na pojačanu kontrolu vozača motocikala i mopeda, ali i vozača koji vozilom upravljaju pod uticajem alkohola i droga. Naročito su te naše aktivnosti izražene tokom vikenda i stoga molimo vozače da budu odgovorni, poštuju propise, te ne sjedaju za volan pod dejstvom alkohola i droga“, naglaso je zamjenik komandira Jedinice saobraćajne policije, Damir Antunović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija apeluje na veću opreznost vozača i pješaka

Sanita Jerković Ibrahimović

BiH: U saobraćajnim nesrećama prošle godine poginula 222 lica

Radio Brčko

Brčko: U protekloj godini smanjen broj prometnih nezgoda

Sandra Živković