RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Olujni vjetar prouzrokovao štete na objektima u Brčko distriktu

Olujni vjetar koji je noćas puhao na području Brčko distrikta prouzrokovao je štete na nekoliko javnih i privatnih objekata. Ekipe Civilne zaštite, vatrogasaca i drugih službi su tokom dan radile na saniranju nastalih šteta.

Šef Odjela za javnu bezbijednost Edin Zaimović informisao je jutros članove Vlade da se podaci sa terena o štetama prikupljaju ali da je izvijesno da je oboreno više stabala i autobuskih stajališta te je oštećen krov na jednom sportskom objektu. On je naglasio da će nadležne službe zajedno sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnom imovinom izaći na teren kako bi se utvrdile i sanirale štete prije svega na javnim objektima.

Mirsad Hasambašić koordinator za krizne situacije u Pododjelu za Civilnu zaštitu je  istakao da su dežurne službe cijeli dan na terenu i da prve informacije govore da na svu sreću nisu zabilježeni veći problemi.

“Evidentirali smo da je vjetar oštetio krov na nekoliko porodičnih kuća u Bukviku, više plastenika u Šatorovićima, krov sportske dvorane u Gornjem Rahiću, oboreno je i nekoliko stabala u više mjesnih zajednica na području Brčko distrikta”, kazao je  Hasambašić.

Upućen je poziv svim građani koji imaju informacije o štetama koje je prouzrokovao vjetar na privatnim ili javnim objektima da iste mogu prijaviti na broj telefona 123.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ponovo poplave u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Narandžasti meteoalarm zbog jakih do olujnih udara vjetra

Radio Brčko

Brčko: Šef Odjela za urbanizam najavio bržu izradu nedostajuće prostorno-planske dokumentacije

Mirsad Arnautović

1 komentar

Ljiljana T. 29.01.2020. - 18:18 at 18:18

Koja je svrha prijavljivanja na 123 ako poslije toga nije moguće saniranje štete.?

Kometari su zaključani.