RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Općine Schladming iz Austrije spremna pomoći Distriktu

Prvi dogradonačelnik općine Schladming iz Austrije Anton Streicher sa suprugom Monikom koja je ravnateljica osnovne škole u toj općini boravio je danas u Brčkom gdje ih je u prostorijama Gradske vijećnice primio gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić. Naime općina Schladming ima u planu da zajedno sa mještaninom Štrepaca Antom Salatovićem koji je uposlen u Schladmingu pošalje izravnu pomoć u Brčko Distrikt, u domovinu gospodina Salatovića. Stoga su izrazili želju da stupe u kontakt sa predstavnicima vlasti u Distriktu te u prvom razgovoru gradonačelniku Domiću iznijeli detalje u svezi posjete i pružanja pomoći ugroženima od poplava. Ovom prigodom gospodin Streicher je gradonačelniku Brčko Distrikta dr. Anti Domiću uz prijateljske pozdrave uručio pismo namjere uz inicijativu o pružanju potpore od gradonačelnika općine Schladming iz Austrije Jurgena Wintera. Naime, u pismu je navedeno da će se ova općina potruditi da od rujna 2014.godine preko angažiranog radnika gospodina Salatovića uspostavi izravnu pomoć u različitim oblastima za Brčko Distrikt BiH.
Tijekom zajedničkog sastanka dr. Domić je goste upoznao sa trenutačnom situacijom na područjima koja su najviše zahvaćena poplavama i klizištima, objasnio specifičnosti ove lokalne zajednice, načine funkcioniranja, kao i probleme na koje nailaze u radu, te im zahvalio na ukazanoj potpori i zauzimanju za pomoć brčanskom kraju.
Sastanku u Vijećnici nazočio je i zastupnik u Skupštini Brčko Distrikta BiH Ilija Marić sa kojim su obišli područja u Zoviku i Štrepcima koja su pogođena klizištima.

120614 DSC_0443

120614 DSC_0436

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.