RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Škola u “Ilićki” još malo pa gotova

Gradjevinski radovi na objektu područne Osnovne škole u naselju «Ilićka» privode se kraju. Prva faza radova, koja se okončava, vrijedna je 1.500.000. maraka, a ukupna isnvesticija bi trebala iznositi 2.000.000. maraka.

« Prema trenutnoj dinamici  nastavni proces u ovom objektu otpočeće u drugom polugodištu, odnosno početkom 2015, jer želim da svi radovi na ovom objektu budu kvalitetno i u potpunosti završeni, prije nego što nastava započne»,  rekao je šef resoprnog odjeljenja brčanske vlade profesor dr Momčilo Poljić.

« Izgradnja i puštanje u funkciju ovog objekta od izuzetne je važnosti za Prvu osnovnu školu s obzirom da sada u centralnoj zgradi, nastavu preti oko 850 učenika. Koliko će rasterećenje nastupiti jasno je ako se ima u vidu da u naselju  «Ilićka» ima više od 300 osnovaca» rekla je direktorica Orijana Milošević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.